NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Practica de Areiki te ajuta sa vindeci cauzele anxietatii si depresiei

Cu totii simtim uneori anxietate, frica sau tensiune, uneori suficient de mult incat sa aiba impact asupra respiratiei.

Insa pentru oamenii care sufera de tulburari de anxietate, aceasta frica interioara este prezenta chiar si in situatii in care nu exista nici un pericol.

Daca intra un hot in casa de exemplu, reactia de frica este aceea care ne poate salva viata: chemam politia sau fugim din cladire.

Insa in momentul in care suntem anxiosi zilnic pentru situatii care pot fi depasite usor, atunci reactiile care se intampla in interiorul corpului nostru ne pun in pericol sanatatea si ne afecteaza bunastarea mentala si emotionala.

Cercetatorii de la Harvard mentioneaza ca anxietatea si depresia sunt doua tulburari care de cele mai multe ori se manifesta impreuna.

60% din persoanele care sufera de o tulburare de anxietate sufera si de depresie, iar 48% din cei care sufera de depresie au si o tulburare anxioasa.

Din fericire, exista solutii de vindecare pentru aceste afectiuni. Medicina alopata trateaza cu pastille care afecteaza echilibrul neurotransmitatorilor din creier si recomanda terapia comportamentala.

Aceste doua tipuri de terapii trateaza simptomele si uneori, pe termen scurt sau mediu, au un impact pozitiv. Insa pe termen lung, nu reusesc sa vindece tulburarile cu adevarat, deoarece trateaza simptomele si nu cauza.

In acest articol vom explica de ce se intampla acest lucru si cum practica de Nirvana Yoga poate ajuta si la ameliorarea simptomelor si la vindecarea radacinii tulburarilor.

Ce sunt tulburarile de anxietate?

Una din caracteristicile tulburarilor de anxietate este faptul ca simptomele sunt foarte diferite: unele persoane se tem de paienjeni, altele nu pot zbura cu avionul iar unele persoane nu pot vorbi in public.

Fiecare din tulburarile de anxietate au un set de simptome specifice, insa in acelasi timp, impart cateva simptome comune.

Mai mult, conform cercetarilor, se pare ca factorul biologic este cel care sta la baza tuturor acestor afectiuni.

Printre simptomele comune ale anxietatii se numara:

·      Sentimente irationale de frica, pericol si teama

·      Tensiune

·      Griji

·      Senzatii fizice precum: agitatie, tremur, greata, transpiratie rece, respiratie neregulata, sacadata sau urinare frecventa.

Conexiunea cu depresia

Conform cercetarilor, anxietatea si depresia sunt mult mai corelate decat se credea initial.

Multi cercetatori cred ca depresia si anxietatea sunt de fapt expresii diferite ale aceleiasi probleme biologice. Ei pun in evidenta faptul ca de cele mai multe ori, dezechilibre in aceiasi neurotransimtatori (mesageri chimici care se produc la nivelul creierului) pot provoca si depresie si anxietate.

Pe langa acesti factori biologici, alte cauze pentru aceste afectiuni pot fi:

·      Trauma sau abuz (mai ales la varste fragede)

·      Dificultati la scoala

·      Separarea de sau pierderea unui parinte

·      Unul dintre parinti sau ambii parinti care sufera de boli mentale

·      Probleme financiare

·      Abuzul de narcotice.

Prezenta depresiei in persoanele care sufera de anxietate poate rezulta in riscul crescut catre consumul de alcool, droguri si creste riscul sinuciderilor.

Multi dintre cei care sufera de anxietate sufera si de probleme legate de somn si insomnii.

Acestea sunt o mare problema, deoarece somnul afecteaza bunastarea mentala, starea de spirit, rezultand de multe ori in iritabilitate si depresie.

In timpul somnului au loc procese vitale de detoxifiere si relaxare, care se resimt ca energie si vitalitate in urmatoarea zi.

Cum functioneaza tratamentele conventionale?

In cadrul tratamentelor conventionale avem 2 directii principale:

·      Psihoterapie si consiliere psihologica

·      Medicamente (antidepresive, benzodiazepine si alte medicamente)

Psihoterapia si consilierea psihologica au ca obiectiv tratarea simptomelor si de multe ori, persoanele care aleg acest tip de tratament vor merge si pe varianta de medicamente.

Cele doua tipuri de terapii cumulate arata rezultate mai bune in tratarea simptomelor decat atunci cand doar una este folosita.

Obiectivul psihoterapiei este de a descoperi motivul care a declansat anxietatea si depresia si de a ajuta persoana sa depaseasca sau sa managerieze emotiile si gandurile.

Medicamentele ii ajuta pe oamenii care sufera de aceste tulburari sa restabileasca echilibrul neurotransmitatorilor din creier prin inhibarea producerii unor neurotransmitatori sau a unor zone din creier.

De ce sunt restrictive aceste 2 tipuri de terapii?

In cazul terapiei sau consilierei nu se ia in evidenta faptul ca omul nu este mintea sau intelectul sau, ci este o acumulare energetica care depaseste cu mult pragul de constient.

A gasi motivul ‘de ce’ in planul unei copilarii sau a unei experiente traumatizante nu creste nivelul energetic si nu rezulta in transformare interioara profunda.

In schimb creste cunoasterea de sine in plan mental si functioneaza pentru persoanele care au un intelect puternic, pe termen scurt sau mediu.

Medicamentele vin la pachet cu efecte secundare si cu nevoia de a fi sub tratament pentru a mentine echilibrul chimic si biologic din creier.

Cum vindeca practicile de Nirvana Yoga tulburarile de anxietate si depresie?

In Nirvana Yoga, tratarea acestor tulburari este complet diferita.

In primul rand, am vrea sa precizam ca tratamentul prin practica de yoga nu exclude folosirea unui tratament alopat, daca doctorul a recomandat acest lucru.

Diferenta consta in faptul ca:

·      Prin vindecarea cu energia universala se poate potenta impactul medicamentelor si poate creste rata de succes.

·      Se poate scadea doza medicamentelor in urma tratamentelor yoga si a verificarii prin analize specifice.

·      Tot prin sustinerea analizelor, se poate intrerupe treptat medicamentatia, o data ce problema se rezolva si echilibrul chimic si biologic este restabilit.

Pasii de tratament pentru astfel de afectiuni

Pasul 1

Fiecare participant la cursurile de yoga completeaza un formular de inregistrare. Acesta ne ajuta sa intelegem care este nivelul fizic, mental si spiritual al persoanei respective.

Bolile pot fi cauzate de un cumul de factori interni si externi si este necesar sa intelegem cauzele care au dus la instalarea afectiunii respective.

Pasul 2

Recomandarea terapiei sau a terapiilor care poate ajuta la vindecare.

In general, datorita faptului ca anxietatea si depresia au legatura cu un flux de ganduri excesive, ganduri negative si stari emotionale de necontrolat, prima terapie pe care o recomandam este Terapia Areiki.

Ce este Terapia Areiki?

Areiki este tratamentul cu energia fortei vietii si o meditatie convenabila.

Sistemul de tratament pe care este fondat Nirvana Yoga are in centru cunoasterea si intelegerea despre ce este boala si modul in care s-a format.

Pe langa corpul fizic, de care suntem constienti deoarece il putem vedea si il putem simti, mai avem si un corp energetic si un suflet.

Cu toate ca educatia noastra crestina sau europeana nu ne-a ghidat in directia intelegerii naturii umane in profunzime, resimtim cu totii existenta a mai mult decat corpul fizic prin gandurile, emotiile, reactiile si trairile interioare pe care le observam zilnic la noi.

In Nirvana Yoga intelegem ca:

1.    Exista o acumulare energetica pozitiva si negativa in interiorul nostru, care are impact asupra modului in care gandim, vorbim si luam actiune.

2.    Aceasta acumulare pozitiva si negativa se numeste minte. Daca mintea este pozitiva, atunci gandurile, vorbele si actiunile persoanei respective sunt in armonie si sine si cu mediul inconjurator. Daca insa mintea este negativa, atunci efectele sale vor fi resimtite prin afectiuni mentale si fizice.

3.    Prin practica de yoga se pot elimina aspectele negative din interior si se pot potenta cele pozitive, pentru a trai o viata armonioasa si fericita.

Cum trateaza Areiki tulburarile de anxietate si depresie?

Prin initierea Areiki se primeste binecuvantarea de a folosi energia universala pentru a purifica energia de boala si energia negativa din suflet.

Aceasta vindecare este sustinuta energetic de Maestrul Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga.

Ce este foarte important de mentionat este ca Maestrul a atins Nirvana in anul 2005 si starea de Bodhi Satwa in anul 2006, ceea ce inseamna ca cunoasterea care sustine practicile de yoga din sistem si energia care sustine procesele de vindecare sunt neadulterate de ego sau de cunoastere falsa.

Energia primita este energia universala, lucru care rezulta intr-o vindecare rapida, pe termen lung.

Aceasta energie functioneaza de la nivel molecular, in timpul practicii de Areiki avand loc uniunea dintre cele 3 corpuri, cel fizic, cel energetic si cel cauzal.

Aceasta uniunea permite ca acest flux de energie sa circule nestingherit si sa purifice si sa revitalizeze toate organele si sistemele de organe din corp.

Beneficiile acestei terapii pentru anxietate si depresie:

·      Creste nivelul energetic si astfel elimina toate probleme fizice sau mentale legate de nivele scazute de energie

·      Reduce fluxul de ganduri excesive si ganduri negative

·      Echilibreaza emotional

·      Ajuta la constientizarea gandurilor si comportamentelor negative

·      Ajuta la adoptarea unor obiceiuri pozitive si sanatoase

·      Relaxeaza mintea si corpul

·      Pozitivizeaza emotiile si trairile

·      Regleaza somnul

·      Regleaza activitatea hormonala si optimizeaza funtiile organelor si sistemelor de organe.

·      Regleaza producerea de neurotransmitotori si potenteaza diviziunea celulara sanatoasa.

Terapia Areiki poate fi practicata de oricine sufera de afectiuni mentale sau fizice.

Este un tratament complet si un adjuvant in obtinerea obiectivelor de insanatosire pe termen lung.

Prima initiere de Areiki va avea loc la sfarsitul lunii Februarie 2018, data o vom stabili imediat ce revenim din India, dupa 15 Februarie.

Cursul va avea 3 zile consecutive, in prima sedinta va fi initierea si prezentarea detaliata a modului de functionare a terapiei si a beneficiilor, iar in urmatoarele doua vom face practica de Areiki.

Pentru mai multe detalii despre curs si practica ne puteti scrie pe mail yogi@nirvanayoga.ro.