NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Calatoria in ashram – Partea 8 – despre sufletul pereche si casatoria cu un discipol indian

Tin minte si acum una din rugamintile pe care le-am avut fata de Guruji in anul 2014, in timpul primei mele sederi in ashram: ca in viata asta sa fiu impreuna cu sufletul meu pereche.

Guruji m-a intrebat daca imi doresc cu adevarat acest lucru, iar cand i-am raspuns ca da, Dansul a zis ca aceasta uniune a sufletelor noastre se va intampla cu siguranta, la momentul potrivit.

Acum, trecand prin minte intamplarile din ultimii 4 ani, sunt foarte multe variabile care rezulta intr-o uniune adevarata de suflete, iar pe majoritatea nici nu le gandeam sau nu le constientizam.

Ce am inteles ca era stocat ca ignoranta si cunoastere falsa despre sufletul pereche?

1. In primul rand este vorba de prabusirea a doua concepte diferite: sufletul cauta uniunea cu Dumnezeu, cu energia universala. Mintea, cumulul nostru de experiente pozitive si negative, de obicei proiecteaza aceasta uniune spirituala pe partenerul de sex opus.

Adica, in loc sa intelegem mesajul corect in constiinta noastra, acela de a intelege cine suntem si care este scopul nostru suprem, noi incepem sa cautam implinirea, dragostea si fericirea intr-un alt om.

Lucru care nu ne va satisface niciodata aceasta sete interioara de dragoste. Poate de aceea am ajuns sa schimbam oamenii de langa noi atat de des si atat de usor.

Din punct de vedere spiritual exista un adevar in spatele acestei cautari a jumatatii. In momentul in care suntem cu persoana potrivita, care sa aiba o vibratie asemanatoare si un proces constient de cautare spirituala, atunci are loc uniunea sufletelor.

In acel moment, modul in care primim energie de la Dumnezeu este perfect, echilibrat, iar sufletele pot sustine transformarea spirituala intr-un ritm mai rapid.

2. Dorinta de a avea un partener si o familie inainte de a intelege cine esti.

In India, sfintii, calatorii spirituali, oamenii cu inchinare in fata lui Dumnezeu, treceau printr-o perioada de penitenta inainte de casatorie.

Meditatia este cea mai rapida metoda de intelegere de sine si contopire cu energia universala. Este o metoda de curatire a constiintei si de ridicare a nivelului de energie.

Astfel, toate impuritatile interioare manifestate ca: ura, gelozie, frica, deconectare, furie, ignoranta, cunoastere falsa sunt purificate si sufletul devine apt sa primeasca si sa distribuie cea mai pura forma de energie Dumnezeiasca.

Acelasi suflet isi poate recunoaste partenerul adevarat, poate intelege compatibilitatea dintre el insusi si sufletul pereche sau sufletul destinat sa fie impreuna.

“Cunoasterea unul fata de celalalt se poate intampla in cateva secunde, ati calatorit in toate vietile pana cum ca aceasta recunoastere sa se poate intampla asa de respede”, asta mi-a spus Guruji anul acesta cand si eu mi-am cunoscut jumatatea.

3. Sufletul pereche, cel cu care am plecat in starea de “ekam” in momentul creatiei (citeste articol aici) nu este singurul suflet cu care poti trai in fericire si armonie.

Din momentul separarii, in care sufletul a fost impartit in partea masculina si partea feminina, stadiu denumit “dwitheeyam”, fiecare jumatate a pornit pe drumul lor, acumuland experiente pozitive si negative in cautarea corpului perfect pentru a putea atinge starea de uniune cu Dumnezeu.

De multe ori, chiar si pentru discipolii din ashram, o jumatate a calatorit pe cararea spirituala, iar cealalta nu.

Prin liberul arbitru, mintea este cea care distrage sufletul din a-si indeplini scopul vietii si de cele mai multe ori rezulta intr-o cautare prin ego, o cautare care prinde jumatatea respectiva in cercul karmic.

Un adevar despre care Guruji vorbeste este faptul ca suntem complet independenti de jumatatile noastre, ca singurul nostru obiectiv ar trebui sa fie aceasta uniune.

Singura legatura adevarata este dintre suflet si Dumnezeu, restul sunt doar atasamente.

Si aici as vrea sa fac o paranteza si sa explic ceva in detaliu: detasarea nu inseamna lipsa de dragoste si empatie. Dimpotriva. Detasarea inseamna posibiliatea de a iubi fara asteptari, ofera libertate totala atat celui care iubeste, cat si celui care este iubit.

Aici asteptarile nu exista. Astfel nu exista suparare, nu exista furie, nu exista dezamagire, nu exista suferinta.

Pentru ca totul este deja iertat, pentru ca totul este deja inchinat lui Dumnezeu.

Multe curente de dezvoltare personala explica negativitatea interioara ca urmare a traumelor suferite in copilarie prin lipsa afectiunii sau a ingrijirii corespunzatoare a parintilor fata de copii.

Acest fapt nu este complet neadevarat, deoarece rezulta in acumularea de samskare negative in suflet.

Insa, ce am observat in oamenii care apeleaza la acest gen de terapii, este ca ele nu ofera detasare. Ele ofera separare si de cele mai multe ori creeaza si mai multa negativitate intre membrii aceleeasi familii.

Prin practica de meditatie sau Areiki, prin ridicarea nivelului de energie acele dezechilibre si negativitati interioare sunt scoase din radacina, insa sunt vindecate si inlocuite cu energie de inalta vibratie.

Astfel, persoana respectiva isi poate iubi mama, tatal, fratii, isi poate intelege circumstantele, poate primi si absorbi pozitivul cu recunostinta in suflet si poate merge mai departe in viata fara a face aceleasi greseli.

Am incheiat paranteza si revin la sufletul pereche.

Un suflet pereche care a calatorit in directia opusa fata de cea spirituala nu va perminte niciodata celuilalt suflet sa calatoreasca spre Dumnezeu. Asta in cazul in care ar fi sa se cunoasca si sa apara oportunitatea unei casatorii.

Un suflet de vibratie asemanatoare, care are acelasi obiectiv, aceeasi inchinare, aceeasi intelegere fata de cum trebuie traita viata, alaturi de un astfel de suflet iti poti cladi o viata frumoasa, plina de dragoste, de intelegere si alaturi de care iti poti indeplini scopul vietii.

Adevarul trist este ca ne-am pierdut abilitatea de a ne recunoaste partenerul adecvat, ca avem proiectii, rani, asteptari si diferente culturale care actioneaza ca niste bariere in calea implinirii noastre sufletesti.

Din fericire, nu este totul pierdut, iar izbavirea este in puterea noastra, prin modul in care hotaram sa ne traim viata.

Despre experienta mea

Aceasta cautare interioara de reintregire a fost prezenta in interiorul meu mereu, doar ca nu am avut capacitatea mentala sa o inteleg asa cum trebuie.

Astfel, am 'pierdut' timp si resurse construind in directii diferite.

Inteleg ca timpul nu poate fi pierdut per se, in sensul in care toate actiunile pe care le facem ne duc in punctul in care suntem acum. Toate aceste actiuni au fost lectii de viata care m-au ajutat sa raman umila acum si sa ii inteleg pe cei din jur in momentele lor de ezitare si de pierdere a directiei.

Dupa toti acei ani de cautari false, inteleg ca exista o presiune interioara interpretata gresit si ca noi ca oameni cautam constant o metoda de a ne simti mai bine, de a ne simti fericiti.

Ce am invatat prin Guru Madhavacharyan si practicile de yoga din sistem, este ca exista o modalitate in care aceasta cautare este 100% benefica pentru noi si pentru cei din jur.

Exista o modalitate, prin penitenta si munca altruista, prin care ne putem transforma in interior in oameni noi.

Mai buni, mai rabdatori, mai iubitori, si deschisi sa ii ajutam pe cei din jur sa aiba o viata mai buna.

Am inteles ca sufletul pereche, jumatatea, persoana alaturi de care iti construiesti un viitor nu este un scop in sine, ci, alaturi de toti ceilalti oameni din jurul tau, este un instrument prin care poti ajunge la uniunea spirituala cu Dumnezeu. El nu este roman, indian, pakistanez sau australian, nu este alb, negru sau asiatic, el este un suflet cu care rezonezi la rang la arta.

Acum, presiunea pe care o puneam pe cel de langa mine sa fie intr-un anumit fel s-a dus.

Tot ce a ramas este respect, dragoste si o dorinta de armonie si intr-ajutorare, ca si persoana de langa mine sa aiba o experinta pozitiva, care sa il ajute si pe el la randul lui sa traiasca aceasta experienta de cunoastere de sine prin cunoasterea lui Dumnezeu, si cunoasterea lui Dumnezeu prin cunoasterea de sine.

Uitandu-ma in interior si uitandu-ma si in jur, imi dau seama ca viata de fapt nu este complicata, ea este frumoasa si usor de acceptat, dar prin lipsa de cunoastere si practici potrivite ea devine grea, stresanta si de neinteles.

Aud foarte des oamenii  spunand ca nu exista o singura cale, ca fiecare isi gaseste calea lor catre Dumnezeu. Lucru care este usor de zis si care cred ca de cele mai multe ori intretine iluzia si capacitatea de a ramane la fel, fara schimbari majore.

Este normal ca fiecare din noi suntem diferiti si in puncte diferite ale cautarii noastre spirituale, dar Dumnezeu nu poate fi gasit prin planul mental, deoarece Dumnezeu este energie.

Dansul nu poate fi intelectualizat, citit, facut schema, ci simtit prin experienta spirituala si inteles prin cunoasterea corecta, data tot de Dumnezeu.

Penitenta, rugaciunea si munca altruista sunt singurele metode prin care putem ajunge la Dumnezeu, indiferent de tara in care ne-am nascut si religia parintilor nostri.

Impreuna cu acestea, cunoasterea corecta si o constiinta angrenata in momentul prezent pot face diferenta intre o viata traita la capacitate maxima, in flow, si o viata pierduta pe diferite ‘cai adevarate de cunoastere de sine’.

Sufletul pereche, jumatatea din viata aceasta este si el una din variabilele unei calatorii reusite, insa pentru fiecare dintre noi lucrurile stau diferit.

De aceea experienta cunoasterii unui Maestru Complet este asa de importanta.

Un Guru complet intelege cine suntem ca suflet si ne poate ghida sa ne eliberam de ceea ce am cladit gresit in interior. O data ce suntem eliberati, apoi vin si jumatatea si familia, iar scopul vietii incepe sa se intample automat, natural si ca o experienta fericita.

Program India 2018:

Vacanta yoga & Yoga Teacher Training in lunile August si Septembrie. Pentru mai multe detalii ne puteti suna la 0733.756.897 sau ne puteti scrie pe yogi@nirvanayoga.ro.

Program Studio luna Aprilie:

Curs de yoga pentru incepatori 10-14 Aprilie.

Initiere si practica Areiki 18 & 19 Aprilie.

Mai multe detalii despre clase aici.