NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Cat timp pe saptamana trebuie sa aloc pentru yoga pentru a experimenta beneficiile?

Este o intrebare foarte importanta – vine din interior si pentru a raspunde trebuie sa analizam foarte atent mai multi factori.

In primul rand, care sunt beneficiile practicii de Nirvana Yoga?

Nirvana Yoga este o practica spirituala care ne ajuta sa eliminam energia negativa din suflet pentru a ne transforma la nivel mintal, emotional, sufletesc si fizic.

Transformarea spirituala nu trebuie inteleasa ca un factor abstract. Initial, ea este direct masurabila in calitatea vietii universului interior si apoi treptat se resimte si in universul exterior: in relatii, la job si in comunitate.

Beneficiile practicii, ale transformarii spirituale pot fi observate

La nivel fizic:

  • Functionarea optima a organelor, a sistemelor de organe si a glandelor;

  • Un metabolism celular corect;

  • Vindecarea treptata a afectiunilor;

  • In unele cazuri managementul optim al unor afectiuni care nu pot fi 100% vindecate (de exemplu diabetul).

La nivel mintal:

  • Mai putine ganduri;

  • Abilitatea de a ramane conectat la momentul prezent;

  • Scaderea puterii pe care impulsurile sau gandurile negative le au asupra procesului decizional;

  • Claritate mintala;

  • Treptat, echilibru emotional.

La nivel spiritual:

  • Cresterea nivelului de energie se reflecta in pozitivizarea constiintei, in abilitatea de a diferentia dintre pozitiv si negativ.

  • Stari de calm, pace interioara, abilitatea de a face actiunea potrivita la momentul potrivit;

  • Abilitatea de a manifesta dragoste, compasiune si empatie la nivel universal.

Care sunt motivele pentru care aceste beneficii nu fac deja parte deja din modul nostru de a fi?

Guru Madhavacharyan, fondatorul Sistemului Nirvana Yoga, raspunde foarte detaliat la aceasta intrebare in discursurile Sale.

Esenta acestui raspuns isi are originea in insasi evolutia noastra, de suflet.

Atunci cand am fost creati, din energia divina, sufletul nu avea energie negativa, ci era format din 12 tipuri de energii pozitive, vitale pentru existent sa.

Dupa ce sufletul a luat primul corp si a inceput calatoria de natura evolutionista, a inceput sa aiba diferite tipuri de experiente, care au rezultat in acumularea de particule energetice in suflet, diferite fata de energia din care fusese creat.

Suma totala a acestor energii formeaza mintea.

Acolo gasim toate imprinturile energetice ale tuturor experientelor, instinctelor pe care le-am avut de la inceputul calatoriei sufletului si pana acum.

In lipsa unei educatii spirituale, la nivel de practica fizica si la nivel teoretic, acumularile energetice negative din minte au fost cele care au guvernat constiinta oamenilor, manifestandu-se prin inabilitatea de a se constientiza ca suflet si de a-L constientiza pe Dumnezeu.

Aceasta constiinta mintala este sursa tuturor negativitatilor pe care le simtim ca ganduri negative, stari emotionale dezechilibrate, actiuni negative.

Acesta este motivul pentru care cautam practica de yoga – deoarece yoga este singura stiinta care poate sa indeparteze aceste acumulari energetice negative si care poate restaura sufletul la puritatea energetica initiala. 

Asa ca, de cate ori trebuie sa practici pe saptamana ca sa simti beneficiile practicii?

Depinde de nivelul energetic al sufletului.

Cu cat este mai multa energie negativa acumulata, cu atat nivelul de energie al sufletului este mai mic. Cu cat am acumulat mai multa energie pozitiva, cu atat nivelul sufletului este mai inalt.

Nivelul de energie al sufletului se reflecta in doua aspecte:

  1. Nivelul de constientizare al nevoii de schimbare interioara;

  2. Abilitatea de a simti senzatiile din timpul practicii.

Daca simti ca in interior exista un dezechilibru, daca iti doresti sa te vindeci fizic si esti dispus sa practici pentru asta, atunci ai facut deja primul pas.

Daca atunci cand practici te poti concentra, daca reusesti sa simti relaxare mintala si alte beneficii de inceput: un somn linistit, mai multa energie, mai mult calm, atunci iti va fi mai usor sa continui practica in mod regulat.

Fiecare om, indiferent de nivelul de energie, are nevoie de practica zilnica:

Terapia Areiki, posturi de yoga, pranayama – respiratie sau kriya pentru persoanele care au anumite dezechilibre specifice in corpul energetic.

Din experienta noastra, iti putem spune ca practica zilnica este cea care aduce cele mai rapide transformari la nivel de constiinta si in procesul de reabilitare sau de vindecare.

Unele persoane aleg sa practice de 2-3 ori pe saptamana. Altele aleg sa practice o singura data.

O data pe saptamana este mai bine decat niciodata.

Asa ca raspunsul nostru la intrebare este: cat de des poti. Cu cat practici mai des, cu atat vei simti beneficiile, cu atat iti vei putea transforma viata in pozitiv.

Programul nostru de practica permite participarea fiecaruia in masura in care poate, deoarece am inteles ca si o sesiune de yoga te poate ajuta cu relaxarea mintala si iti poate schimba viata.

Inscrie-te la prima ta clasa Nirvana Yoga.

See this form in the original post