NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Ce este in realitate Yoga si cine o poate practica?

Astazi vreau sa va impartasesc despre ce am invatat ca inseamna cu adevarat YOGA si cui se adreseaza aceasta practica.

In special in cultura occidentala, Yoga este inteleasa mai mult ca o practica de fitness, care aduce beneficii doar la nivel fizic, cum ar fi slabire, tonifiere sau flexibilitate. In plus, pozele de pe Instagram sau Facebook ne fac sa credem ca Yoga poate fi practicata doar daca suntem tinere, slabe, tonifiate, astfel incat sa putem sta in posturi complicate.

Spre exemplu, de cand sunt profesoara de yoga am primit de multe ori intrebarea daca pot sta in cap. Este una dintre cele mai frecvente posturi pe care le vedem pe Instagram. Raspunsul este NU. Nu practic aceasta postura si nici o recomand studentilor mei.

In primul rand, posturile complicate pe care le vedem pe internet necesita multa forta si echilibru si multe dintre acestea pot fi periculos de practicat chiar si de catre cineva cu experienta.

In al doilea rand, aceste posturi au fost necesare initial pentru un proces energetic care acum, in acest nivel de constiinta, poate fi atins prin practici mai eficiente precum Terapia Araiki si tehnici specifice de kriya.

Cu toate acestea, in acceptiunea vestica, practicarea de posturi dificile te califica in practica de Yoga.

Adevarul este ca de cele mai multe ori, posturile simple si usoare dau cele mai bune rezultate.

Insa aceasta intelegere vine odata cu realizarea a ce inseamna cu adevarat Yoga.

In realitate, Yoga nu inseamna doar exercitii fizice sau posturi instagramabile. Yoga este o atat o stiinta, cat si o filozofie, care a aparut in urma cu aproape 5.000 de ani pentru a ajuta oamenii sa aiba un mod de viata corect si sanatos, sa aiba o minte pura si sa traiasca in concordanta cu sufletul lor.

YOGA vine de la cuvantul YUJ, care in limba sanscrita inseamna UNIFICARE. Aceasta stiinta milenara are ca scop unificarea dintre sufletul individual si energia primordiala, din care acesta a fost creat. Astfel, scopul acestei discipline este unul foarte profund spiritual. Atunci cand adoptam Yoga ca stil de viata, are loc purificarea energiei negative si a energiei de boala, calatoria spirituala neputand fi realizata daca nu suntem in primul rand sanatosi fizic.

Practicata asa cum trebuie, intr-un mod corect si cu intelegerea scopului pentru care o facem, Yoga ajuta la eliminarea conceptelor negative, a ignorantei, a egoismului, a tuturor acelor trasaturi care ne tin departe din a ne constientiza ca suflet.

In plus, Yoga ne invata un mod corect si sanatos de a trai, care se aplica in toate planurile vietii noastre, si care presupune cunoastere corecta, o dieta corecta, relaxare corecta etc.

Astfel, Yoga poate fi practicata de ORICINE, indiferent de varsta, de gen, de greutatea corpului, de flexibilitate, de nationalitate, de religie etc.

Un exemplu in acest caz este chiar mama mea. Ea practica Yoga de aproape 2 ani. Pe masura ce a practicat, corpul si mintea i-au devenit mai flexibile si a reusit sa avanseze in posturi, facandu-le din ce in ce mai corect. De cand am inceput sa predau, mama este ce mai fidel cursant al meu, pentru ca vine constant la clasele de terapie pentru spate, dar si la clasele de Yoga nivel intermediar. De asemenea, practica zilnic singura Araiki si meditatia Pranava, iar cel mai mult ii plac clasele de kryia de la studio.

Ce am observat este ca de cand a inceput si ea sa practice Nirvana Yoga, ne intelegem mai bine, avem mai multe subiecte in comun si cu ocazia asta ne vedem mult mai des, pentru ca participa la clasele online de 2 ori pe saptamana. In plus, o ajuta si pe ea sa se simta mai conectata, iar fetele care vin la clase o admira sincer pentru deschiderea ei, pentru flexibilitate si anduranta.

Despre beneficiile pe care le-a adus Nirvana Yoga familiei mele va voi povesti mai detaliat intr-un alt articol.

Pana atunci va las cateva testimonial-ul ei sa va convingeti.

Testimonialul mamei:

Daca Nirvana Yoga este potrivita pentru mine si in acelasi timp si pentru mama mea, atunci oare nu ar fi potrivita si pentru tine?

Daca esti interesat/a sa inveti ceva nou si sa elimini obstacolele care te retin din a practica yoga, te astept cu drag la studio:

  • martea de la 18:15-19:15 pentru clasa de yoga pentru un somn profund;

  • sambata de la 10:00-11:30 pentru clasa de yoga pentru oboseala.

See this form in the original post