NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Cum activezi energia kundalini?

Ce este energia kundalini?

Energia kundalini este potentialul maxim de energie pe care il are sufletul, suma totala de energie pe care o detine sufletul.

Atunci cand sufletul intra in corpul fizic, intre lunile 3 si 4 de sarcina, forta kundalini este redusa la aproximativ 25% din capacitatea sa, deoarece corpul fizic la nivel de bebelus este prea mic ca sa poata sustine 100% din aceasta forta.

Atunci cand sufletul intra in corpul fizic, isi adapteaza forta kundalini exprimata in concordanta cu energia pe care corpul fizic o poate sustine si in functie de mediul inconjurator al bebelusului – capacitatea energetica a mamei si mediul inconjurator al mamei.

Unde este localizata ea?

Energia kundalini rezida intr-un loc specific langa chakra de baza, Mooladhara.

Cum se activeaza aceasta energie?

Atunci cand auzim intrebarea: “Cum imi activez energia kundalini?” trebuie sa intelegem un lucru: noi nu ne putem activa singuri aceasta energie.

Aceasta energie se activeaza datorita faptului ca primim energie primordiala in corpul nostru energetic.

In Nirvana Yoga, aceasta energie se primeste prin practica de yoga – sadhana.

Atunci cand practicam Areiki de exemplu – cel mai avansat sistem de vindecare cu energie si meditatie din lume, traseul pe care energia il parcurge este urmatorul:

> Energia intra prin zona Sahasrara, in acel punct din mijlocul capului, care atunci cand ne nastem este inca moale. Chiar si dupa ce zona se intareste, el ramane punctul de intrare al energiei in corp;

> Din zona Sahasrara energia ajunge la prane – 10 centri energetici in zona pieptului;

> De aici, parte din energie merge in cele 100008 canale de energie si de acolo la chakre;

> Restul energiei este distribuita pe canalul Shushumna, cel care corespunde cu coloana vertebrala, coboara pana in locul unde rezida energia kundalini, langa chakra de baza, si activeaza aceasta energie;

> O data activata, energia kundalini calatoreste in sus pe canalul Shushumna, pana in zona Sahasrara, unde deschide sau activeaza petalele de cunoastere. Astfel, prin activarea energiei kundalini se trezeste cunoasterea universului interior, pe care fiecare suflet a stocat-o in calatoria sa.

In lipsa primirii de energie universala prin practica de yoga, aceasta trezire a energiei kundalini nu poate avea loc.

Pentru a trezi potentialul maxim de energie al unui suflet, acel suflet trebuie sa fie ghidat de Poorna Guru – de Guru complet.

Importanta unui Guru complet in activarea energiei kundalini este datorata:

-      necesitatii de a practica tehnici yoga corecte, care vor trezi aceasta energie in mod corespunzator;

-      nevoii de a primi ghidarea corecta in legatura cu acest proces de activare al energiei kundalini. Trezirea fortei acestei energii rezulta in multe schimbari fizice, mintale si spirituale.

Se poate trezi energia in mod defectuos?

Da. Se poate. Se intampla rar, insa poate avea loc.

Este vorba de sufletele care au spiritualitate in interior, dar care fac practici gresite, urmand cunoastere gresita. Atunci, aceasta energie se poate trezi, dar nu intr-un mod pozitiv, nu intr-un mod corect.

Cand am fost in Ashram in 2014, am cunoscut acolo o fata care avea aceasta problema si venise la Guru pentru a o ajuta sa se vindece.

Acea fata fusese discipola lui Guruji in vietile sale anterioare si avea un mare potential de crestere spirituala. Insa, in cautarea lui Guru Complet, ea a dat peste guru falsi care i-au recomandat practici gresite si un stil de viata gresit.

Energia kundalini este o forta de mii de cai putere, nu ne putem imagina cu mintea forta aceasta energetica. In general, atunci cand este trezita corect, cu practicile potrivite, sub ghidarea lui Guru complet, este un proces natural, pe care corpul fizic il poate sustine.

Atunci cand este trezita gresit, corpul fizic nu poate sustine forta acestei energii.

In cazul acestei fete, dezechilibrul se manifesta prin miscari bruste, necontrolate la nivelul trunchiului, crize care durau pana la cateva ore.

Datorita lui Guruji, in cateva luni de practica continua si Samadhi, aceste probleme au fost rectificate.

Insa pentru mine a reprezentat un exemplu foarte real despre cum practicile gresite pot rezulta in defecte si deficiente pe care nimic din domeniul alopat sau stiintific le pot vindeca.

Doar practica corecta de yoga, inchinarea si cresterea abilitatii de primire a energiei pot rezolva aceste dezechilibre energetice.

Cum afecteaza stresul energia kundalini?

Atunci cand trecem prin momente de stres fizic sau mintal, energia kundalini se activeaza si urca intr-un mod controlat.

Daca insa trecem prin perioade de stres prelungite sau prin tipuri de stres care ne afecteaza profund, atunci energia va urca intr-un mod dezechilibrat.

Cand se intampla asta, nivelul de energie al sufletului va depasi cei 25% si vor aparea diverse probleme in corpul fizic precum atac de cord si paralizie.

Acest lucru se intampla deoarece canalele de energie nu pot sustine forta energetica a energiei Kundalini.

Care este modul optim de a ne gandi la aceasta trezire a energiei Kundalini?

Trezirea energiei Kundalini este necesara pentru fiecare suflet, deoarece doar prin aceasta trezire poate incepe calatoria spirituala.

Este un proces complet natural, benefic pentru fiecare persoana. Datorita acestui proces constientizam negativul de pozitivul din interior si renuntam treptat la ganduri si comportamente negative.

Datorita acestei treziri spirituale putem activa cunoasterea divina din interior si putem raspunde la intrebari profunde precum: cine sunt, cine este Dumnezeu, despre univers, despre creatie.

Prin practica de yoga, prin munca altruista si prin inchinare in fata energiei primordiale – Dumnezeu, fiecare suflet va trece prin aceasta trezire a energiei Kundalini.