NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

De ce ai alege un curs de yoga pentru copii?

Copiii din ziua de astazi se confrunta cu foarte multe distractii, tentatii, suprastimulari si presiuni exterioare. Discutiile legate de dezvoltarea armonioasa si stilul de viata al copiilor sunt din ce in ce mai frecvente. Problemele legate de hiperactivitate, deficit de atentie si impulsivitate sunt cateva dintre problemele care par sa le dea batai de cap atat parintilor, cat si profesorilor si educatorilor.

Dar care sunt solutiile?

Studiile recente au demonstrat faptul ca practica de yoga pentru copii aduce numeroase beneficii atat la nivel fizic, cat si mental pentru cei mici. O cercetare din Statele Unite arata faptul ca in 5 ani numarul copiilor initiati in practica de yoga a crescut de la 400 000 de la 1.7 milioane.

Te-ai intrebat vreodata de ce ai alege cursurile de yoga pentru copilul tau?

Ei bine, in primul rand, il ajuti sa combata sedentarismul atat de specific tinerilor din ziua de astazi, printr-o practica ce ii va aduce concomitent:

●      flexibilitate

●      coordonare

●      echilibru

●      controlul greutatii

●      un corp armonios dezvoltat

In al doilea rand, vei observa beneficii si la nivel mental. Acestea se reflecta de cele mai multe ori in:

●      cresterea capacitatii de concentrare

●      imbunatatirea memoriei

●      cresterea stimei de sine

●      imbunatatirea comportamentului in colectivitate

●      rezultate mai bune la invatatura

Toate acestea se datoreaza faptului ca, la fel ca si in cazul adultilor, practica de yoga pentru copii ajuta la reducerea anxietatii si a stresului si optimizeaza functionarea sistemelor de organe interne.

Ce presupune practica de Nirvana yoga pentru copii?

Un curs de Nirvana yoga pentru copii il poate ajuta pe copilul tau sa se cunoasca mai bine, sa isi cunoasca corpul, sa isi recunoasca si sa isi gestioneze mai bine emotiile, sa isi creasca increderea in sine.

In functie de varsta lor, practica de Nirvana yoga pentru copii va fi adaptata nivelului copiilor practicanti. Cei mici, intre 4 si 7 ani, vor face exercitii dinamice prin joaca si vor invata posturi de yoga simple. Copiilor cu varste intre 7 si 12 ani li se completeaza practica cu exercitii de relaxare mentala si observare a corpului si ii invata sa fie conectati cu ei si constienti de senzatiile si emotiile pe care le traiesc. Pentru cei care sunt sau se indreapta catre perioada adolescentei, cu varste intre 12 si 16 ani, le sunt predate tehnici de relaxare profunda, anumite tehnici de pranayama si meditatie, toate acestea avand ca scop sa ii ajute sa gestioneze schimbarile fiziologice, mentale si emotionale care apar in aceasta perioada.

In timpul practicilor de yoga, indiferent de varsta, copii sunt incurajati sa zambeasca, sa aiba ganduri bune si sa pastreaze starea de pozitivitate si in afara claselor.

Copiii care participa la cursurile Nirvana Yoga pentru copii invata sa isi directioneze atentia din exterior catre interior, sa isi imbunateasca propriile abilitati mai mult decat sa concureze cu cei din jur, sa depaseasca treptat diverse provocari in practica proprie astfel incat sa fie mai increzatori in propriile forte si, nu in ultimul rand, impliniti si fericiti.