NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

De ce este bine sa faci yoga?

In primul rand, ce este yoga?

Yoga vine din cuvantul Sanskrit ‘yuj’, care inseamna uniune sau contopire si se refera la uniunea dintre sufletul individual, Jeevatma, si energia primordiala, Paramatma sau Dumnezeu.

Astfel, prin practica de yoga, prin asane, pranayama, kriya, meditatie, sufletul primeste energie de la Dumnezeu si treptat se contopeste cu aceasta energie, scopul final al fiecarui suflet fiind Nirvana sau contopirea completa.

Yoga este arta completa de a trai, este intrarea in fluxul natural al universului si are beneficii pe toate planurile, la nivel intrinsec si extrinsec. 

Cercetarile stiintifice din domeniul yoga au demonstrat faptul ca practica de yoga ajuta in managementul si/sau vindecarea anumitor afectiuni precum:

·     Stresul;

·     Durerile de spate;

·     Insomnia;

·     Depresia si anxietatea;

·     Afectiuni cardiace;

·     Diabetul etc.

De asemenea, ajuta si la imbunatatirea calitatii vietii atunci cand se sufera de o boala incurabila.

Nu este o intamplare pentru care suntem atrasi de practica de yoga, este cautarea fiecarui suflet pentru vindecare, pentru cunoasterea de sine si pentru desavarsire.

Yoga este doar una, este vorba de uniunea dintre suflet si Dumnezeu la nivel energetic, insa, de-a lungul timpului, din cauza unor forte negative precum coruptia, ignoranta, egoismul, dorinta de putere si de imbogatire, oamenii au luat acea cunoastere divina despre practica de yoga si au transformat-o conform obiectivelor si dorintelor lor.

De aceea, astazi avem atat de multe stiluri de yoga, unele dintre ele ajungand la un nivel peiorativ pentru numele de yoga: yoga cu bere, yoga cu vin, yoga cu capre etc.

Yoga a fost transformata in fitness, in competitie si si-a pierdut esenta divina si beneficiile de transformare spirituala pe care le ofera in mod normal.

Nu putem vorbi in numele tuturor curentelor de yoga, deoarece nu stim care este sistemul metafizic si filozofic pe care se bazeaza.

Putem vorbi doar despre Nirvana Yoga, sistemul fondat de Guru Madhavacharyan, un Maestru complet.

De ce e bine sa practici Nirvana Yoga?

Eu am inceput sa practic Nirvana Yoga din cauza unor probleme ale sistemului gastro-intestinal si din cauza anxietatii. Am vrut sa gasesc o scapare, sa ma vindec si sa pot impartasi cu alti oameni starea de bine, sa ii ajut sa se vindece si ei.

Sunt profesoara Nirvana Yoga din 2014, m-am vindecat de problemele de sanatate in primul an de practica si am primit infinit mai mult decat percepeam ca poate exista, in termeni de cunoastere de sine si transcedere a nivelelor de energie.

Eu si ceilalti discipoli impartasim intotdeauna cu mult drag beneficiile pe care noi le-am obtinut prin practica Nirvana Yoga, deoarece pentru fiecare dintre noi, aceasta transformare a fost ca un miracol.

De ce e bine sa practici Nirvana Yoga?

Deoarece esti suflet si ai nevoie de aceasta energie universala pentru a te ajuta sa te descoperi pe sine insuti.

Unii dintre noi simtim aceasta chemare interioara, dar si daca nu o simti, energia tot te va ajuta de-a lungul vietii sa revii pe cararea potrivita pentru sufletul tau.

Beneficiile practicii de Nirvana Yoga sunt foarte multe si sunt individualizate deoarece fiecare dintre noi suntem diferiti si incepem practica in momente diferite ale vietilor noastre.

Insa, putem scrie cateva categorii si speram sa includem cat mai multe dintre beneficii:

1.  In primul rand, in Nirvana Yoga avem multe tipuri de terapii, care se recomanda in functie de nivelul energetic al participantului si de nivelul de sanatate sau boala in care se regaseste. Astfel, tratamentul pe care il primesti este individualizat;

2.  Tehnicile de yoga din cadrul sistemului au fost revelate datorita lui Guruji, un Guru complet si sunt bazate pe cunoastere pura a corpului tridimensional si a afectiunilor cauzate de dezechilibrele la nivel energetic. Adica, daca suferi de stres si anxietate, avem un program de practici care te ajuta sa depasesti acel nivel energetic in care stresul si anxietatea se pot exprima: terapia Areiki, tehnici de detensionare, mantra psihoterapeutica etc;

3.  Datorita perfectiunii tehnicilor si a cunoasterii care este impartasita impreuna cu acestea, beneficiile se resimt la nivel fizic, mintal, emotional si spiritual intr-un timp redus;

4.  Studentii Nirvana Yoga au oportunitatea de a participa la sesiunile de Masterclass, unde fie asculta direct discursul lui Guruji, fie asculta cunoasterea divina prin intermediul discipolilor din ashram. In astfel de intalniri se discuta o arie foarte larga de subiecte precum: evolutia universului, evolutia sufletelor si a primului suflet creat; despre constituentii energetici ai sufletului, despre minte, despre samskare, despre stilul de viata potrivit pentru fiecare suflet, despre transcederea starilor de negativitate si boala etc. Fiecare Masterclass hraneste sufletul participantilor cu cunoastere divina, iar acesta este cel mai pretios dar.

5.  Prin practica de Nirvana Yoga transcedem nivelul energetic cu care venim la inceput, eliminam treptat toate defectele, toate bolile, toata cunoasterea falsa si avem oportunitatea de a trai in armonie cu natura, mentinand valorile si principiile yoghine, asa cum au fost ele revelate de la Dumnezeu.

Daca vrei sa afli prin experienta de ce este bine sa practici Nirvana Yoga, inscrie-te la una din clasele noastre pentru incepatori!

See this form in the original post