NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

De ce nu ne putem schimba?

Dorinta de schimbare a fost intotdeauna o constanta in viata mea.

Cand eram adolescenta si tanara adult, a fost vorba de aspecte exterioare: moda, stil, grupuri de prieteni etc.

Pe masura ce am avansat in varsta si am observat ca situatiile negative din viata mea se reiau ciclic, am inteles ca de fapt ceea ce percepeam eu ca schimbare in mine, nu se reflecta la exterior.

Adica, eu ma simteam mai informata, mai culta, mai eficienta, dar cand venea vorba de actiune si reactiune, rezultatul era mereu acelasi.

Ani mai tarziu, dupa ce am inceput practica de Nirvana Yoga, am inteles ca nevoia de schimbare era de fapt setea de cunoastere de sine.

Caci prin cunoasterea de sine, mi s-a permis sa inteleg ce era pozitiv si ce trebuia schimbat.

Pentru mine, transformarea a venit in momentul in care am inceput sa inteleg cine sunt: in raport cu mine insumi si in raport cu forta suprema creatoare (Aadi Shunya Bala Shakti), careia in limba romana ii spunem Dumnezeu. Am inteles prin experienta ca sunt suflet, ca sunt parte din energia creatoare. 

Din 2014 L-am acceptat pe Purna Guru Sri Sri Madhavacharyan ca Maestru, ca ghid.

Dansul m-a ghidat spre practicile yoga potrivite pentru mine, care m-au ajutat sa imi purific mintea, corpul si sufletul de energia negativa acumulata prin experientele de viata prin care trecusem. 

M-a invatat sa muncesc altruist, fara sa astept nimic la schimb. Sa imi fac datoria fata de fiecare suflet - om, animal sau planta si sa vad creatia divina oriunde m-as uita.

Cel mai important punct pentru mine a fost ghidarea directa oferita de Guruji pe mai multe paliere din viata mea.

Prin aceasta ghidare am inteles de ce este atat de greu sa ne schimbam.

Egoul, cunoasterea eronata, obiceiurile, cultura, aspectele genetice - toate acestea sunt fin tesute in constientul nostru si ne influenteaza modul in care percepem viata.

Ele sunt sursa stagnarii noastre emotionale si spirituale. Si ce este esential de inteles este ca initial nu le simtim, nu le percepem.

De aceea nici nu ne putem schimba. 

Sfatul unui Purna Guru - Guru complet este absolut necesar. Guru complet este acel Guru care a incheiat calatoria sufletului, care a atins Nirvana si al carui suflet s-a contopit cu energia universala. Scopul unui Purna Guru este de a sustine toate sufletele pentru transformare profunda, ca si ele sa ajunga la acest pas de iluminare - adica transformare completa divina.

Practica de yoga este cea prin care ne crestem abilitatea de a primi energie. Ne mentine echilibrati fizic, mintal si spiritual. 

Prin munca altruista inchinam egoul si invatam despre calitatile divine si despre Dumnezeu.

In diferite stadii de transformare vom trece prin numeroase stari, vor iesi la iveala in constient dorinte, ego, comportamente mostenite genetic, boli transmise genetic care vor actiona ca obstacole in calatoria noastra de transformare.

Daca in momentele cheie ascultam de sfatul lui Guruji, atunci putem depasi cu brio incercarile care vin din interior.

Dupa ce trecem de obstacol, il putem constientiza complet.

Inainte, cand trasatura respectiva se manifesta in constiinta noastra si are loc procesul de purificare, este mai greu sa intelegem.

Adica, daca un geam este foarte murdar, nu poti vedea clar peisajul. O data ce este curatat, poti vedea clar si poti intelege.

Sfatul lui Guruji, practica Nirvana Yoga si munca altruista sunt instrumentele cu care cureti geamul.

Pentru mine, ceea ce a facut diferenta a fost determinarea de a ma schimba.

Au fost multe momente dificile, deoarece asa de mari erau obstacolele interioare.

Cu toate ca transformarea mea nu este inca completa, stadiul in care sunt acum ma ajuta sa traiesc cu calm si bunastare in fiecare zi.

Sunt recunoscatoare pentru toate darurile primite si hotarata sa cunosc adevarul universal complet.

Ma bucur ca m-am putut schimba si sunt constienta ca transformarea este un drum.

Simt atat de mult impactul acestei transformari asupra calitatii vietii, incat imi doresc sa pot ajuta cat mai multi oameni sa se elibereze de greutati si sa isi transforme viata in pozitiv.

Primul pas este practica de yoga.

Incepand cu ziua de duminica 5 iunie, sustinem saptamanal clase de yoga si kriya la Sambodhi Studio pe strada Popa Rusu 16A.

Yoga pentru energizare si Kriya pentru reducerea anxietatii si relaxare profunda.

Iti recomand sa participi la o clasa sau la ambele, ele sunt complementare.

Daca iti doresti sa te schimbi, schimbarea incepe pe covorasul de yoga.