NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Provocarile generate de stres si Nirvana Yoga

Procesele tehnologice si avansul stiintific la nivel global, au rezultat in transformarea interioara a omului – sensibil si senzitiv, critic si creativ.

Intelectul a castigat o putere de analiza imensa, partea stanga a creierului fiind intens stimulata si dezvoltata, ajutandu-l pe om sa inteleaga parte din misterele lumii si legile generale ale naturii.

Tehnologia l-a ajutat pe om sa beneficieze de atuurile acesteia. Automatizarea si calculatoarele au adus sofisticare in toate interactiunile noastre.

In cautarea fericirii suntem propulsati de dorinta de a ne creste standardul vietii prin acumularea de obiecte (din ce in ce mai multe) care ne ofera confort si experienta placerilor prin cele 5 simturi.

Pentru satisfacerea acestor dorinte, suntem intotdeauna motivati sa castigam din ce in ce mai mult.

In acest proces, am cucerit letargia si am devenit foarte activi.

Asociate cu aceasta directie de dezvoltare au luat nastere 2 provocari: poluarea si stresul.

Pentru a contracara poluarea au fost luate diferite tipuri de initiative, care insa nu reusesc sa indeplineasca necesarul de transformare pentru a reversa acest proces.

Pe cel de-al doilea front, in pofida cercetarilor extensive peste tot pe glob, calitatea vietii este in scadere, sistemul de sanatate era deja subred – acum, in urma pandemiei, vorbim de un sistem de sanatate in burnout, neliniste la nivel social, neliniste la nivel relational – diferite semnale si expresii ale stresului, nu au dat nici un semn de scadere. Din contra, in ultimii doi ani, in ultimele 2 decenii, au fost pe trend ascendent.

Modul mecanic de a privi viata, intelegerea vietii din punct de vedere strict material, dependenta de stiinta si tehnologie si stilul de viata care merge mana in mana cu acestea trebuie sa se transforme si sa includa o viziune globala holistica si un stil de viata mai sanatos si mai armonios.

Stabilitate emotionala si cultivarea vointei – stimularea partii drepte a creierului in general – sunt trasaturile adjuvante pentru a putea intelege si trai viata intr-un mod holistic.

Si asta este ceea ce Nirvana Yoga ofera.

Nirvana Yoga, departe de a fi exercitiu fizic, acrobatii, o demonstratie de magie sau puteri supranaturale, este stiinta viitorului, cu o viziune holistica, relevanta pentru nevoile societatii de acum.

Practica in sistemul Nirvana Yoga este un proces constient care ne ajuta sa transcedem nivelul de instincte si reactii negative spre un nivel de discriminare normala a pozitivului de negativ, trezind in acelasi timp potentialul interior imens, care este in stare dormanta atunci cand suntem intr-un nivel inferior fata de capacitatea noastra absoluta.

Practica Nirvana Yoga beneficiaza corpul fizic – facandu-l puternic si optim functional – si beneficiaza si vointa si emotiile, stimuland intuitia, viziunea si puterea de analiza.

O asemenea stiinta care stimuleaza vointa, calmeaza mintea si stapaneste emotiile, fara sa piarda din ascutimea intelectului, este cheie pentru progresul uman. 

Provocarea stresului devine astfel un factor motivant pentru a progresa de la abordarea materialista la cea holistica; de la a masura progresul doar in termeni economici, in a lua in considerarea si sanatatea si mai mult, sanatatea la nivel global sa fie masura progresului.

Nirvana Yoga este stiinta potrivita pentru o asemenea transformare.

Nirvana Yoga este arta si stiinta vietii traite integru si echilibrat pe toate palierele existentei. Scopul practicii de Nirvana Yoga este de a transforma societatea prin dezvoltarea fiecarui om – ca fiecare persoana sa se realizeze pe sine, sa realizeze adevarul despre oamenii din jur si despre societate, acumuland in calatoria sa cunoasterea corecta si intelepciune, si aducand aceasta intelepciune in actiune, ceea ce rezulta in perfectiunea actiunii in fiecare moment.

Traind la un nivel de constiinta inalt si luand actiuni altruiste, vom putea simti satisfactie reala si fericire eterna.

Un asemenea nivel elevat de a trai viata este fezabil, deoarece spiritualitatea si materialul sunt fete ale aceleasi monede.

Lumina intelepciunii si puritatea mintii rezultate prin spiritualitatea autentica lumineaza viata materiala cu fericire, eliberare de stres si emotii, pace interioara, creand spatiu pentru o viata profesionala pozitiva si sanatoasa, o viata de familie si o viata sociala echilibrate, fiind adanc inradacinat intr-o stare inalta a constiintei.

La acest nivel, putem face lucrul potrivit la momentul potrivit pe toate palierele vietii noastre – personal, profesional, familial si social.

Fa primul pas in a reduce starile de stres. Inscrie-te la o clasa de yoga pentru incepatori.

See this form in the original post