NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Unde este situata mintea si care sunt centrii ei de functionare?

STRESUL SI MINTEA, EP 2

Unde crezi ca este situata mintea ta? Cine este responsabil pentru gandurile tale?

Daca raspunsul tau la ambele intrebari este creierul, citeste mai departe sa afli raspunsul corect.

Sunt multe ipoteze legate de locatia mintii. Unele persoane cred ca este localizata in zona inimii. Majoritatea oamenilor cred ca mintea este in creier.

Sfintia Sa Guru Sri Sri Madhavacharyan, ne-a oferit cunoasterea completa despre structura mintii, functiile ei si locatia ei exacta.

Mintea nu este localizata in nici o parte exacta a corpului fizica, ea este raspandita peste tot in corpul fizic, energetic si cauzal.

Mintea este energie, este formata din particule de energie acumulate in urma experientelor prin care ai trecut in calatoria ta. Mintea este responsabila pentru formarea gandurilor. Pentru o explicatie in detaliu, priveste acest video:

Care sunt centrii de actiune ai mintii?

Definire de termeni:

Samskare – particule de energie acumulate in urma experientelor pozitive si negative;

Chakre – centri energetici din corpul energetic. Avem 6 chakre si zona Sahasrara. Citeste aici mai multe detalii despre chakre: Cate chakre are corpul uman.

Atunci cand consideram mintea unei persoane, vom spune ca locul mintii este in Mooladhara Chakra (chakra de baza) sau Anahata Chakra (chakra inimii) etc.

Asta inseamna ca acea chakra, care functioneaza ca centru al mintii, primeste si utilizeaza mai multa energie decat celelalte chakre.

Fiecare chakra are un nivel de energie specific si un anumit natura.

In toate canalele de energie asociate cu acea chakra se gasesc particule de energie care au aceeasi vibratie. In fiecare canal de energie este un numar imens de samskare (particule de energie care formeaza mintea).

Acele chackre unde particulele de energie sunt active vor primi mai multa energie. Atunci cand energia subtila circula prin aceste chakre, valurile energetice ale samskarelor active for genera ganduri, emotii si instincte.

Daca samskarele sunt negative, gandurile, emotiile si instinctele vor fi negative.

Daca samskarele sunt pozitive, atunci gandurile, emotiile si instinctele vor fi pozitive.

Toate functiile corpului fizic sunt coordonate de corpul energetic si implicit de chakre.

Un stadiu de echilibru este necesar pentru buna functionare a corpului fizic.

Atunci cand avem multe samskare active in canalele de energie asociate cu o anumita chakra, energia primita este utilizata pentru manifestarea acelor energii ca ganduri excesive.

Acest lucru rezulta in epuizarea energiei necesare pentru functionarea optima a corpului fizic, a corpului energetic si a corpului cauzal. In general, in acest stadiu se manifesta afectiuni pshiho-somatice si defecte in corpurile subtile.

Fluxul de energie echilibrat dintre chakre poate fi obtinut prin practica de tehnici Nirvana Yoga care ajuta la purificarea samskarelor – energiile negative si pozitive din care este formata mintea. Astfel, putem spune ca, o stare de echilibru energetic poate fi atinsa doar atunci cand mintea este purificata de acumularile interioare.

In acest proces se atinge echilibrul fizic si mintal.

Pe 26 februarie, sambata, de la orele 11:00 la 12:30 vom sustine in premiera un workshop gratuit care analizeaza aceste trei zone ale stresului:

o   Fiziologia stresului in corpul fizic;

o   Sursa stresului si formarea reactiei de stres la nivel energetic;

o   Cum putem reduce si elimina stresul din radacina.

Daca vrei sa te rezervi locul, completeaza acest formular.