Newsletter Luna Noiembrie

Dragilor namaste,

A venit si luna noiembrie si iata-ne pregatiti pentru o 5 saptamani de program yoghin, atat la studio, cat si in tabara de yoga.

V-am pregatit un program interesant si dinamic, continuand initiativa noastra #nirvanayogaestepentrutoti.

Puteti accesa pagina de Calendar pentru o viziune completa a cursurilor. 

Yoga pentru Boli de Inima

Mesajul cel mai important pe care yoga il sustine este ca putem preveni aparitia bolilor printr-un stil de viata moderat, echilibrat,

Insa pentru multi dintre noi, aceasta deja nu mai este o optiune deoarece din cauza dereglarilor stilului de viata deja avem probleme in corpul fizic.

Cand vorbim despre boli de inima ne referim in primul rand la hipertensiune, arteroscleroza, angina pectorala si stop cardiac.

posturi yoga, yoga bucuresti, asane, yoga vindeca

Ce sunt aceste boli si care sunt cauzele principale?

Hipertensiunea este diagnosticata prin monitorizarea atenta a presiunii sangelui. Aceasta se face in stare de repaus, si cu multa atentie, deoarece o data singulara cand presiunea este mai mare decat normalul nu inseamna ca persoana sufera de hipertensiune. Pentru un diagnostic corect este necesar ca in stare de repaus aceasta presiune sa fie constant mai mare decat limita superioara.

Din ce cauza suferim de hipertensiune?

In primul rand exista o conexiune intre istoria de boli a familiei si starea persoanei afectate de hipertensiune, aceasta avand o componeneta ereditara.

Insa cel mai important factor de boala este inradacinat in stilul de viata alert pe care il traim.

Stresul, anxietatea, nevoia de succes, o viata concentrata pe a construi o cariera mai mult decat orice, duc treptat la o hiperstimulare a sistemului nervos cu emotii puternice, la constrictia musculara si vasculara si treptat la hipertensiune.

Trebuie sa observam conexiunea foarte importanta dintre minte si inima. Toate gandurile, emotiile negative,  dezechlibrele emotionale de la pozitiv la negativ, impulsurile rapide, excitabilitatea continua a sistemului nervos rezulta intr-o crestere a presiunii sangelui in acelasi timp cu contractia vaselor de sange.

postura yoga, asane, yoga bucuresti, studio yoga, curs yoga

Arteroscleroza. Angina pectorala. Stopul cardiac

Stresul are ca urmare obiceiuri negative precum fumatul, consumul excesiv de alcool si medicamente, si este demonstrat stiintific ca paveaza drumul catre boli precum obezitate, hipertensiune, ratia incorecta de colesterol pozitiv si negativ, diabet, toate acestea intregite de un stil de viata sedentar.

Inima este un organ incredibil, un muschi care pompeaza sange in fiecare minut, in fiecare ora, zi, saptamana, luna, an...inima nu se opreste si nu ia pauze. Inima impreuna cu tot sistemul circulator pastreaza un echilibru foarte fin intre necesitatea de oxigen a corpului si cantitatea de sange care poate fi pompata pentru a aduce acest oxigen.

Cand inima si sistemul circulator sunt sanatoase, atunci cand facem sport, cand trecem prin emotii puternice si avem nevoie de mai mult oxigen, arterele se dilata permitand trecerea unui flux de sange mai mare si mentinand echilibrul, adaptandu-se la nevoia corpului.

Insa cand arterele nu sunt flexibile si nu se pot dilata apare acea durere in piept pe care o manifestam in timpul anginei pectorale.

In mod normal exista o deteriorare a arterelor pe masura ce inaintam in varsta. Un atac cardiac la varsta de 90 de ani nu este surprinzator pentru medici. Insa un atac cardiac la varsta de 35 sau 40 de ani, este intr-adevar ingrijorator.

In domeniul yoga, in ultimii 25 de ani s-au facut numeroase experimente cu pacienti bolnavi de diverse afectiuni moderne, printre care si hipertensiune si fosti pacienti care au suferit stopuri cardiace, in care acestia timp de 1 luna au efectuat exercitii combinate de yoga, pranayama si meditatie.

Intr-o proportie de peste 80% in grupurile test care au practicat yoga s-a observat o imbunatatire a starii fizice si mentale, cu o rata de vindecare in corpul fizic care nu exista in grupurile de pacientii care au facut doar tratament medicamentos. 

Intelegerea faptului ca mintea sta la baza dezechlibrelor in corpul fizic este punctul de pornire spre o vindecare holistica.

yoga, meditatie, respiratie, fitness

Intr-adevar mintea nu este un organ vizibil, pe care sa il analizam cu instrumentele cu care suntem obisnuiti. Insa ii simtim prezenta prin ganduri negative, prin emotii de necontrolat, prin barierele pe care ni le putem singuri in modul in care actionam, prin repetitivitatea unui stil de viata care creeaza dezechilibre continue la nivel emotional, mental si fizic.

Cum putem vindeca aceste afectiuni?

Cursul pentru boli de inima este structurat in 3 parti: in prima saptamana avem Initierea si practica de Kalkareiki, in a doua saptamana facem sedinte de yoga, iar a treia saptamana meditatie. Cumulate aceste terapii vor ajuta la relaxarea profunda a mintii si a corpului fizic, si la constientizarea treptata a comportamentelor care duc la instalarea bolii in corpul fizic.

Meditatia Kalkareiki este cea mai importanta terapie in vindecarea corpului fizic, in relaxarea fizica si mentala atat de necesara unui pacient cu hipertensiune si probleme de inima. Este tratament cu energia fortei vietii, care ajuta la reglarea celor 10 tipuri de prana (respiratie).

 Puteti citi mai multe detalii aici.

Pentru sedintele de yoga si de meditatie puteti citi detalii aici si aici

Program curs 

14-17 Nov- Initiere si Practica Areiki

Luni 14 Nov, 6-8:30 pm - Initiere si Practica Areiki

Marti 15 Nov, 6:30-8:00 pm - Practica Areiki.

Miercuri 16 Nov, 6:30-8:00 pm - Practica Areiki.

Joi, 17 Nov, 6:30-8:00 pm - Practica Areiki.

21-23 Nov - Practica de yoga (luni, marti, miercuri de la 6:30 - 8:15 pm)

28 Nov- Meditatie (luni, 6:30-8:00 pm)

Avem 8 covorase disponibile.

Costul cursului este de 400 RON. Pentru rezervarea de covoras se platesc 200 RON in avans, iar restul din suma in prima saptamana de curs.

Veti primi suport de curs scris si audio ca sa va ajutam sa practicati acasa aceste terapii in timpul vostru.

Va asteptam cu mare drag!

Haideti sa ne cunoastem in weekend-ul 19-20 Nov la Festivalul de Yoga

Pentru aceia dintre voi care nu ati avut cum sa ajungeti la studio pana acum, haideti sa ne cunoastem timp de doua zile la Festivalul de Yoga Fitness Scandinavia.

Vom fi prezenti ca expozanti, vom sta de vorba despre ce inseamna yoga ca stil de viata, despre calatoriile initiatice la Ashramul Thapovanam; vom fi la dispozitia voastra in a va raspunde la intrebari despre Sistemul Nirvana.

Vom tine un curs de Terapie prin Ras, sambata de la 9-10:15 am.

Asa ca ne vedem cu siguranta cu zambetul pe buze!

Tabara de Yoga, 24-27 Noiembrie.

Minunata tabara de yoga, pe care o asteptam cu nerabdare. O sa fim impreuna 4 zile, de pe 24 pe 27 Noiembrie, intr-o vila retrasa, cu mancare vegetariana, plimbari in natura, terapii yoghine si relaxare.

Puteti citi mai multe detalii aici.

PS: mai avem doar 4 covorase disponibile.