Imi place aceasta reteta si in zilele calde si in cele friguroase. In zilele de vara o servesc rece, iar in cele friguroase este un start minunat pentru o zi activa.
Cand eram mica placerea mea din diminetile de sambata era sa beau cacao cu lapte, sa mananc gem cu paine si unt si sa ma uit la desene animate pana tarziu in zi.
Astazi am pastrat ciocolata calda, insa am schimbat desenele cu research pe nutritie si painea cu unt si gem cu un smoothie verde delicios.
Va povestesc de smoothie data viitoare :)
Sper sa va bucurati de reteta la fel de mult ca mine.
Ciocolata calda
· 300 ml lapte soia facut in casa
· 3 curmale Medjool
· 1 lingura de cacao pudra (raw)
· ½ lingurita de vanilie
· ½ lingurita de scortisoara
Lapte de soia
· ½ cana de boabe de soia (pusa la hidratat 8 ore)
· 500ml apa
Dupa ce s-au hidratat boabele de soia, le punem in blender cu 200ml de apa si le blenduim 30s. apoi adaugam restul de apa si mixam inca 30s.
Strecuram laptele obtinut printr-o punga/saculet de strecurat laptele de nuci.
Punem laptele obtinut intr-o oala si il tinem la foc mic-mediu timp de 20 de minute. laptele nu fierbe direct incontinuu, dupa ce a dat intr-un clocot lasam focul mai mic, il tinem aproape de temperature de fierbere.
Amestecati din cand in cand.
Acum ca laptele e gata, lasati-l 15 minute sa se mai raceasca.
Punem in blender curmalele, vanilia si pudra de cacao. Punem 50ml lapte si facem o pasta densa. Apoi adaugam restul de lapte si omogenizam.
Servim imediat si ne bucuram de aroma minunata a acestei bauturi simple si sanatoase.
PS: Daca scoatem laptele de la frigider atunci facem mixul de ciocolata calda in blender, adaugam laptele si apoi incalzim ciocolata calda intr-un ibric pana la temperatura dorita.
PS 2: daca pregatim pentru copii atunci inlocuim pudra de cacao cu pudra de roscove. La aceeasi cantitate de lapte punem 2 linguri de pudra de roscove si 2 curmale.