Am avut oportunitatea sa creez retete pentru seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio din data de 21 Octombrie, iar acum m-am asezat in fata laptopului si m-am apucat de scris.
Cu putine cuvinte de introducere va prezint acest minunat pranz sau delicioasa cina :)
Hummusul:
• 200g linte verde (pusa la hidratat 4-6 ore)
• 2 linguri ulei de masline
• 2 linguri tahini
• 1 catel de usturoi/1 fir de ceapa verde
• sucul de la ½ - 1 lamaie
• cimbru/menta
• sare
Spalam lintea pusa la hidratat, scurgem apa, o punem la fiert pentru 10-15 minute, pana cand observam ca este gatita.
Apoi o punem intr-un blender cu toate ingredientele si o blenduim 10-15 secunde pentru un mix mai grunjos, 30 de secunde pentru un mix mai fin.
Punem intr-un bol, ornam cu ulei de masline si presaram extra cimbru.
Salata:
o mana de spanac tocat fin
1 cartof dulce taiat cuburi si facut la aburi 10 minute.
1/2 cutiuta de vlastari de nasturtium (de la Microgreens Romania)
1 fir de ceapa verde tocat marunt
un strop de ulei de masline (optional)
sare, piper, oregano dupa gust
Intr-o farfurie frumoasa se face plating fie ca in poza, fie dupa placul inimii.
Mie imi place intotdeauna sa stilizez mancarea, chiar si atunci cand este doar pentru mine, deoarece digestia incepe cu privirea, iar mie tare imi place sa privesc, sa miros, sa gust mancarea colorata si gustoasa!