Am avut oportunitatea sa creez retete pentru seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio din data de 21 Octombrie, iar acum m-am asezat in fata laptopului si m-am apucat de scris.
Cu putine cuvinte de introducere va prezint acest minunat pranz sau delicioasa cina :)
Risotto:
2 cani (240ml) de orez integral
2 dovlecei micuti taiati cuburi (de la Legume Fericite)
2 linguri de ulei de cocos
1 ceapa mica taiata fin
un varf de ghimbir pudra
1/2 lingurita de seminte de mustar
2 linguri de drojdie inactiva de bere
cateva frunze de salvie uscata
sare, piper dupa gust
apa fiarta la indemana, cam 500 ml
pentru decor am ales sfecla rosie, smochine si vlastari de macris rosu (Microgreens Romania)
Puneti orezul la hidratat cateva ore, dupa care spalati-l si puneti-l la scurs.
Puneti uleiul de cocos la incins intr-o oala si adaugati semintele de mustar, apoi varful de ghimbir si ceapa.
Dupa ce s-a calit un pic adaugati orezul si incorporati usor usor apa fiarta ca sa nu opriti procesul de gatit.
Se amesteca constant ca sa obtineti o consistenta cremoasa pana cand e gata risotto.
Dupa primele 15 minute adaugati dovlecelul. Cand incepe sa fiarba din nou adaugati sarea, salvia si piperul.
Puneti apa incetul cu incetul si amestecati constant.
Dureaza cam 30 de minute cu totul, sa se fiarba bobul de orez si sa aiba o consistenta cremoasa.
Gustati si daca este facut orezul stingeti focul.
Adaugati drojdia inactiva de bere si lasati cateva momente sa se intrepatrunda aromele.
Puneti in forma dorita, decorati dupa placul inimii sau urmati modelul sugerat de mine.
Pofta buna la risotto super delicios.