Din seria retelor pentru Seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio, din 21 Octombrie.
Pad Thai:
2 cani (240ml) de quinoa puse la hidratat 4 ore
1/2 pachet de mix de ciuperci uscate puse la hidratat 1h in apa calduta
1/2 pachet de telemea tofu de la Fitofit- taiata cubulete
1 fir de praz- taiat fasii subtiri si lungi
1 morcov- taiat julienne (Legume Fericite)
1 dovlecel- taiat cubulete
1/2 chili verde- taiat subtire
2 linguri de ulei de cocos
4 linguri de sos de soia
1 cutiuta de vlastari de gulie roz (Microgreens Romania)
1 bucatica de ghimbir- maruntita
1/2 lingurita de seminte de mustar
1/2 legatura coriandru
zeama de la 1/2 lamaie
Pune la fiert quinoa. In 10 minute este gata. Scurge apa si las-o deoparte pentru moment.
Pune uleiul la incins intr-un woc. Adauga treptat: semintele de mustar, ghimbirul si chili si lasa-le la calit 30 de secunde.
Apoi legumele: prazul, morcovul, dovlecelul si ciupercile.
Da focul la maxim si amesteca incontinuu timp de 3-4 minute.
Adauga soia si amesteca iarasi. Lasa-le 2-3 minute la calit.
Adauga quinoa si apoi tofu.
Mai lasa 2-3 minute si apoi stinge focul.
Adauga lamaia si coriandrul.
Serveste alaturi de vlastari de gulie roz.
Delicios!