Toamna este anotimpul meu preferat cand vine vorba de ingrediente de sezon: dovleac, porumb, nuci verzi, struguri, ciuperci si kale.
Astfel, an de an, pregatesc multe retete care au la baza dovleacul, de la placinte, risotto, granola, burgeri si pana la supe.
Astazi va prezint o reteta delicioasa si rapida.
Supa crema de dovleac (4-6 portii):
· 1 kg dovleac taiat cuburi
· ½ dovlecel taiat cuburi
· 1 fir de praz taiat bucati mari
· 1 ardei gras
· 1 morcov
· 1 ½ cana de apa
· 3 linguri de ulei de cocos
· 1 degetel de ghimbir cu coaja taiata
· 1 lingurita de garam masala
· 1 lingurita de salvie uscata/cateva frunze proaspete
· 1 lingurita de chilli pudra
· sare dupa gust
· busuioc si seminte de dovleac pentru decor
Punem la fiert intr-o oala toate ingredientele, mai putin sarea. Aceasta se adauga cand apa fierbe.
Le lasam la fiert cu capac, la foc mediu, timp de 20 de minute.
Stingem focul si apoi le adaugam in blender.
Le transformam intr-o supa cremoasa.
Decoram cu busuioc (eu am avut mov) si cateva seminte de dovleac.