· 1 ½ cana de quinoa (pusa la hidratat 2 3 ore si apoi fiarta)
· ½ cana de caju
· 300g ghebe
· 1 conopida mica
· 1 praz subtire
· 1 ardei rosu mediu
· 1 lingura de ulei de cocos
· ceapa verde, coriandru si susan pentru ornat
Pentru sosul lipicios
· 1 lingura de ulei de cocos
· ½ lingurita de boabe de mustar
· 2 catei de usturoi taiat marunt
· 1 bucatica de ghimbir taiata marunt
· ½ ardei iute verde feliat subtire cu tot cu seminte
· ½ cana de sos de soia
· 2 linguri de zahar de cocos
· 2 linguri de faina de tapioca
· zeama ramasa de la calitul legumelor.
Pasul 1:
Ne ocupam de legume.
Spalam ghebele bine si le lasam la scurs.
Rupem conopida in florete si apoi le taiem in 2 sau in 3.
Taiem prazul si ardeiul julienne.
Maruntim ceapa verde si coriandrul si le punem deoparte.
Pasul 2:
Luam un woc, il punem pe foc si adaugam uleiul de cocos.
Cand s-a incins incepem sa adaugam semintele de mustar – le lasam 1 minut.
Apoi adaugam pe rand prazul, dupa 2 3 minute ghebele, dupa 4-5 minute restul legumelor.
Dam focul mediu - mare si punem un capac. Dupa 5 minute luam capacul, dam woc-ul de pe foc si pescuim toate legumele cu ajutorul unei spatula.
Zeama o punem intr-o canuta sau intr-un bol si o tinem deoparte.
Pasul 3
Ne ocupam de sosul lipicios.
Punem pe foc acelasi woc.
Primul adaugam uleiul de cocos, apoi usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Dupa 2 minute adaugam zaharul de cocos, amestecam si adaugam si faina de tapioca.
Amestecam sosul de soia si zeama ramasa de la legume.
Sosul va incepe sa se ingroase in 30 de secunde, 1 minut. Il dam in fiert 30 de secunde.
Pasul 4
Adaugam legumele si amestecam bine.
Mai lasam 2 3 minute si apoi stingem focul.
Pasul 5
Facem platingul.
Intr-un bol punem quinoa apoi asezam mixul de legume si sos peste.
Decoram cu ceapa verde, coriandru si seminte de susan.
Este un o leaca picant si foarte aromat.
Pofta buna!!