Cel mai mult imi plac pranzurile pregatite rapid. Pentru ca am zile asa de ocupate, care incep de la ora 5am si se termina la 10:00pm, de multe ori cu o lista de TO DO care parca nu se micsoreaza oricate as rezolva din ea.
Asa ca pranzurile rapide sunt salvarea mea, pentru a putea sustine un stil de viata sanatos si a fi cat mai activa pe tot parcursul zilei.
Este usor sa faci retete gustoase cand ai legume si fasole de la Legume Fericite. Cine ma cunoaste stie ca vorbesc despre ei de fiecare data, dar asta o fac doar pentru ca au produse atat de gustoase.
Am fost zilele trecute la un brunch in oras si am luat de pe un platou o rosie cherry. Imi plac mult rosiile si le-as manca alaturi de orice. Mai ales cand sunt in sezon.
In acest caz insa, mare greseala. Nu doar ca nu avea gust de rosie, dar avea un gust de nimic rau. O experienta tare neplacuta pe care sper sa nu o mai repet in curand :).
Genul acesta de pranz este super de luat la birou.
Haide sa iti povestesc despre ingrediente si despre cum l-am pregatit.
hummus de fasole alba
50g orez salbatic pus la hidratat 4-6 ore (optional)
1 morcov ras
1 gogosar mic taiat julienne
o mana de iarba grasa
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura de ulei de masline
1 lingura ulei de cocos
oregano, sare, piper dupa gust
Hummus de fasole alba
150g fasole alba, hidratata 8 ore si apoi fiarta bine
100ml apa (mai adaugati daca este cazul)
2 linguri de ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
sare dupa gust
Adaugam toate ingredientele in blender si le transformam intr-o pasta cremoasa.
Orezul il punem la fiert vreo 20 de minute.
In acest timp pregatim legumele, le taiem si le asortam cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.
Dupa ce s-a fiert, punem uleiul de cocos intr-o tigaie, il incingem bine si adaugam orezul, sarea, piperul, oregano, si il sotam 3-4 minute.
Adaugam hummusul si orezul langa legume, decoram cu oregano si servim cu pofta!