Hummusul face parte din top 3 cele mai des gatite feluri de mancare de la mine din bucatarie.
Imi place textura, gusrul, cremozitatea si varietatea de side dish-uri care merg impreuna cu el: legume proaspete, legume trase in tigaie, pita, paine cu maia sau tortilla.
Reteta pe care o impartasesc cu voi astazi este cea de baza, hummus-ul traditional, preparat insa cu mai putin ulei si din naut proaspat, nu la cutie.
INGREDIENTE
• 2 căni năut fiert (1 cana pusa la hidratat 8 ore)
• 1 cană apă (mai adaugi dacă e nevoie)
• 3 linguri de tahini
• 40 ml ulei de măsline
• zeama de la 1 lămâie
• 2 căței usturoi
• 1 linguriță cumin
• sare
• 1 linguriță sumac (opțional)
MOD DE PREPARARE
• adăugi toate ingredientele în blender pentru 30 de secunde
• verifici consistența hummusului, dacă este cazul mai adaugi
apă
• guști și echilibrezi gusturile, pornești din nou blenderul timp de 1 minut, în funcție de blender
• adaugi susan negru pentru decor.
Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.
Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.