La noi acasa se pregatesc lipii cam de doua ori pe saptamana, pentru ca suntem iubitori de produse din grau. Paine integrala cu maia, paste integrale si din grau dur…le rotim in fiecare zi ca sa luam vitamine, minerale si fibre din diferite surse de carbohidrat complex.
Aceasta este reteta de baza pentru lipie. Simte-te liber/a sa adaugi nuci si seminte, oregano, busuioc sau cimbru.
De fiecare data le condimentam diferit si suntem indragostiti de rezultatul final.
INGREDIENTE
250g iaurt natural (in borcan de sticla)
250g faina spelta/secara/integrala (plus 30-50g extra in functie de faina, simtiti la mana)
1 lingurita rasa de sare
MOD DE PREPARARE
intr-un bol se pune iaurtul, se adauga faina si sarea
se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza toata faina in iaurt
se ia la framantat si se mai adauga extra de faina. Simtiti la mana aluatul. Sa fie flexibil si usor lipicios.
se pune la incins o tigaie antiaderenta
se taie aluatul in 6 si cu faina extra se ruleaza cele 6 lipii
se coc cate 2-3 minute pe fiecare parte
se servesc calde (cu hummus sunt o nebunie) sau se tin intr-un prosop de bucatarie invelit in plastic 1-2 zile extra).
Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.
Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.