Cele mai gustoase chiftelute veggie le-am facut la o editie de Dinner Stories, cand am adaugat pentru prima oara in reteta unt si pesmet.
Noi am combinat cu salata si sos aioli de caju, insa merg super bine si cu hummus si pitta, in loc de falafel.
INGREDIENTE
• 1 kg ciuperi tăiate mărunt
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 strop de unt
• 1 ceapă tăiată mărunt
• 180 g ovăz fulgi moi
• 90 g pesmet
• 4 ouă
• legătură de pătrunjel tocat mărunt
• sare, piper, oregano în funcție de gustul tău
MOD DE PREPARARE
• pui o tigaie la încins împreună cu uleiul, adaugi ciupercile, sarea și le
călești până când se evaporă apa, adaugi untul și călești încă câteva
minute
• adaugi ceapa, călești împreună cu ciupercile în tigaie
• într-un bol separat adaugi ingredientele pe care nu le-ai folosit înca,
împreună cu cei ai obținut în tigaie, amesteci mixul și lași ingredientele să
se relaxeze pentru 30 de minute
• după, formezi cu mâna chifleluțele, le ungi cu un pic de ulei de masline si apoi le pui într-o tavă, la cuptor, pentru 15-20 minute.
Pofta buna!