Acum ca in sfarsit a venit vara, temperaturile ridicate ne ajuta sa ne pregatim pranzuri mai rapide, care sa includa cat mai putin timp petrecut cu aragazul pornit.
De aici a venit si ideea cu un Buddha Bowl pe baza de quinoa si veggies de sezon.
Ingrediente pentru Buddha Bowl
150 g quinoa, hidratată și fiartă;
100 g fasole neagră, hidratată și fiartă;
200 g baby spanac / kale / mix de frunze verzi;
1 avocado taiat felii;
2 roșii medii taiate cuburi;
boabele de la 1 porumb fiert;
1 ardei galben taiat julienne;
jumătate de ceapă roșie taiata julienne;
½ ardei iute maruntit;
sucul de la ½ lămâie;
½ legatură de coriandru taiata marunt;
sare, oregano, paprika dulce.
Modul de preparare
într-un bol: pui ca baza quinoa si fasolea, apoi adaugi spanacul. Restul legumelor le așezi asemanator cu cele din imagine, fiecare ingredient pe câte un rând: avocado, roșiile, porumbul, ceapa si ardeiul;
presari coriandrul, ardeiul iute și condimentele;
decorezi cu flori comestibile si felii de lămâie tăiate.