Ingrediente:
• 1 ½ cană năutous la hidratat, apoi fiert și scurs;
• 1 cană apă (mai poti adauga dupa daca iese prea cremos);
• sucul de la ½ lămâie;
• 1 linguriță chimion pudră;
• 2 caței de usturoi;
• 2 linguri de tahini;
• 2 linguri ulei de măsline;
• sare;
• 4 ardei copți pregatiti la tigaie: taiem ardeii felii subtiri. Punem la incins intr-o tigaie o lingură de ulei de masline, 1 lingură de masala, 1 ardei iute mic, sare si piper. Se călesc ardeii cu toate ingredientele pentru 3-4 minute. Daca e necesar poti adauga o lingura de apa.
Mod de preparare hummus:
Se pun toate ingredientele de mai sus in blender si se mixeaza pana se obtine o pasta fina, 1 - 2 minute.
Gustati pentru a regla gustul sarat si pe cel acru.
Daca sunt potrivite, puneti intr-un bol, decorati cu vlastari si cateva boabe intregi de naut.