Baza tortului:
- 250g nuci de padure
- 2 linguri de pudra de cacao
- 150g smochine hidratate in lapte de cocos 1 ora (optionala hidratarea).
Se baga la blender alunele de padure si se maruntesc 5 secunde. Apoi se adauga restul ingredientelor si se blenduiesc impreuna pana formeaza un aluat usor de manevrat.
“Aluatul” se pune in forma si se baga la congelator cat pregatim crema.
Crema:
- 300 g caju hidratat 4 ore
- 150 ml lapte de cocos
- 250g afine
- 1 picatura de ulei esential de lavanda
- 150g unt de cocos (topit)
- 110g unt de cacao (topit)
- 120g miere de rapita (puteti adauga extra)
- 1 lingurita de vanilie pudra
Se pun in blender toate ingredientele si se mixeaza 2 minute sau pana devin o crema fina.
Crema se toarna peste baza si se lasa in congelator peste noapte.
Cand vreti sa il serviti, il puteti decora cu flori comestibile si fructe de padure de sezon: afine, mure, capsuni sau zmeura.
Il lasati la temperatura camerei 30-45 de minute inainte sa il taiati.