Recunosc ca prefer aceasta retete celei traditionale cu mult ulei si ceapa.
Mi se par mai usor de facut, mai usoare si potrivite pentru sezonul de vara.
Ingrediente (eu le fac la ochi de obicei, dar am incercat sa pun in cantitati pentru tine):
interiorul de la 2 vinete generoase, facute la gratar/cuptor;
4 linguri de tahini (pasta de susan);
4-5 linguri de iaurt (din acela in borcan de sticla, cum mancam cand eram mici);
zeama de la 1/3-1/2 lamaie (adauga treptat si gusta de acru);
sare dupa gust
Mod de preparare:
Maruntesti pulpa vinetelor cu o furculita. Apoi adauga pasta de susani si o amesteci bine.
Adaugi si iaurtul si in inglobezi in mix.
Sarezi dupa gust si adaugi zeama de lamaie. Gusti sa vezi daca e totul echilibrat si adaugi mai multa lamaie daca e necesar.
Decorezi cu flori comestibile pentru un super efect.
Servesti cu paine cu maia si legume de sezon.
Pofta buna!